Boucharderen

De techniek van het boucharderen (het opruwen van betonoppervlakten en betonnen constructies) wordt veelal toegepast om een betere hechting te verkrijgen, wanneer er op het bestaande beton een nieuw stuk beton op- of aangestort wordt. Ook komt het voor dat beton of natuursteen gebouchardeerd wordt om het een betere uitstraling te geven, kleine niveauverschillen te verwijderen of een stroeve ondergrond te creëren op bijvoorbeeld hellingbanen en trappen.  

Wij voeren het bouchardeerwerk zowel handmatig als machinaal uit. Indien er kleine of verticale oppervlaktes opgeruwd moeten worden, voeren wij dit uit met behulp met een pneumatische of elektrische hakhamer. Als het grote horizontale oppervlaktes betreft, voeren wij de werkzaamheden uit met behulp van een pneumatische bouchardeerkar of een elektrische lamellenfrees.

Naast het boucharderen bieden wij u tevens de mogelijkheid om betonwanden en –vloeren op te schuren met behulp van diamantschijven. Dit wordt voornamelijk toegepast voor het uitvlakken van vloeren met een minimaal niveauverschil en het verwijderen van oude coatings- en lijmresten.

Doordat wij al ons materieel voorzien is van een stofafzuigsysteem wordt zowel het boucharderen als het schuren stofarm uitgevoerd.

Interesse in deze dienst?

Heeft u interesse in deze dienst? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Werkzaamheden
  • Het opruwen van zowel grote als kleine oppervlaktes
  • Het vlak schuren van betonvloeren en betonwanden