Hakwerzaamheden

Hakwerkzaamheden komen bijna dagelijks voor op elk bouwterrein en kunnen op verschillende manieren uitgevoerd worden. Het weg hakken van (beton)lekwater, het slopen van betonwanden en -vloeren, het uithakken van ingezaagde sparingen en het handmatig snellen van betonnen paalkoppen zijn slechts enkele voorbeelden. Wij voeren onze hakwerkzaamheden zowel handmatig als machinaal uit.

Als het om een behoorlijke hoeveelheid hakwerk gaat, waarbij er geen sprake is van een ruimtebeperking, is het door het ministerie van SZW verplicht gesteld om dit machinaal uit te voeren. Dit zorgt ervoor dat het uitvoerend personeel in het kader van “fysieke belasting” zo veel mogelijk ontzien wordt. Wij kunnen hakwerkzaamheden uitvoeren met behulp van hydraulische rupskranen en schrankladers inclusief hydraulisch aangedreven hakhamers uit verschillende gewichtsklassen.  

Gaat het om een kleine hoeveelheid hakwerk en/of is er onvoldoende ruimte voor een machine, dan kan men ervoor kiezen om dit handmatig uit te laten voeren. In dat geval voeren wij de hakwerkzaamheden uit met behulp elektrisch of pneumatisch aangedreven hakhamers.

Als het gaat om precisiewerk waarbij er zo min mogelijk overlast en absoluut geen schade veroorzaakt mag worden, bijvoorbeeld het vrij hakken van leidingen, dan passen wij elektrische hakhamers toe. Gaat het om grof hakwerk waarbij snelheid belangrijk is en een elektrische hamer te licht is, bijvoorbeeld het snellen van paalkopen of het uithakken van sparingen in betonwanden/-vloeren, dan kiezen wij voor pneumatisch aangedreven hamers met een grotere slagkracht.

Zowel elektrisch als pneumatisch aangedreven hakhamers zijn er in allerlei verschillende gewichtsklassen. Wij beoordelen voorafgaand aan elk project welk type hamer het best ingezet kan worden, hierbij wordt te allen tijde rekening gehouden met veiligheid, kwaliteit en effectiviteit.

Voor bijna alle type hakhamers waarmee handmatig gewerkt wordt zijn inmiddels stofafzuigmodules beschikbaar. Voor de hakhamers op de machines passen wij voornamelijk watervernevelaars toe.

Interesse in deze dienst?

Heeft u interesse in deze dienst? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Werkzaamheden
  • Handmatig hakwerk
  • Machinaal hakwerk
  • Het snellen van funderingspalen